Badkamertegels verven: Stappenplan

  • Geplaatst op
Badkamertegels verven: Stappenplan

Wist je dat het verven van je badkamertegels ze een frisse uitstraling kan geven? In deze blog geven we je extra informatie over badkamertegels verven. Lees snel verder om te leren hoe je dit kunt doen. 

 

Is het mogelijk om badkamertegels te schilderen?

Het is mogelijk om badkamertegels te verven. Tegels verven hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn; je kunt het zelf. Zorg er alleen wel voor dat je tegelverf gebruikt, dat is de juiste verf voor het verven van badkamertegels. Gebruik tegelverf van de beste kwaliteit, bijvoorbeeld de Alabastine Warmtebestendige Tegellak . Kies altijd voor eersteklas tegelverf voor de mooiste en duurzaamste afwerking. 

 

Stap 1: De tegels verven ter voorbereiding

Het is cruciaal om de nodige voorbereidingen te treffen voordat je begint. Wat moet je voorbereiden en wat heb je nodig voordat je badkamertegels gaat schilderen? We nemen het hieronder met je door.

 

Koop of verzamel de volgende items:

 

-Vetverwijderaar met schuurpapier

-Droge doek

-Badkamertegelprimer

-verf voor badkamertegels

-Tape om af te plakken

-Verfkwasten

-Rollers

-afdekfolie

 

Stap 2: Schuur de tegels.

Het schuren van de badkamertegels is een goed idee nadat je de tegels zorgvuldig hebt schoongemaakt en ontvet. Hoewel je dit met de hand kunt doen, raden we aan om een schuurmachine te gebruiken in combinatie met de Hamach Delta schuurbladen. Het zal u op de lange termijn alleen maar helpen als u de tijd neemt om de tegels grondig te schuren. Zorg ervoor dat je na het schuren al het stof verwijdert om te voorkomen dat het je verf vervuilt.

 

Stap 3: Gebruik een primer

Het belang van het gebruik van een primer voor het verven van badkamertegels kan niet genoeg worden benadrukt. Dit zorgt voor een betere hechting en een elegantere afwerking. Alabastine Warmtebestendige Tegelgrondverf is hier handig voor. Dit specifieke product is gemaakt met badkamers in gedachten. In vochtige omgevingen heeft het ook een langdurig resultaat. Een goede vervanger is Sudwest Allgrund. 

 

Welke primer wordt gebruikt op tegels in badkamers?

Gebruik Alabastine Tegel Primer 1 Component om badkamertegels voor te strijken. Dit product is speciaal ontworpen voor het gronden van tegels in badkamers. Na het verven van de badkamer-, keuken-, of zelfs de toilettegels met Alabastine Tegelverf, biedt deze primer een ongelooflijk sterke hechting. Het werkt goed op oppervlakken die alleen nat zijn met koud water. Gebruik de Alabastine Tegelverf en Warm Water Bestendige Parallel componenten voor warm water.

 

Stap 4: Verf de eerste laag: Hoe wordt tegelverf aangebracht?

Ben je klaar met de eerdere stappen? Begin dan met het aanbrengen van de eerste laag tegelverf. Als je de voordelen begint te zien, is dit echt genieten!

 

Badkamertegels verven met tegelverf

De hoeken en randen van de badkamertegels zijn de plekken waar je in eerste instantie de tegelverf aanbrengt. Het ideale gereedschap hiervoor is een verfkwast. Zo zorg je ervoor dat alles - ook de randen en hoeken - nauwkeurig wordt meegenomen. 

 

Breng vervolgens met een verfroller de eerste laag verf aan op het hele tegeloppervlak. 

Is alles geschilderd, maar is de dekking nog niet perfect? Breng dan een tweede laag tegelverf aan. 

 

Stap 5: Tweede laag verf aanbrengen

Heb je 24 uur gewacht voor het aanbrengen van de volgende laag? Volg dan de onderstaande stappen, om daarmee de tweede laag tegelverf aan te brengen.

 

Schuur de tegels weer lichtjes op. Doe dit altijd, dit zorgt voor een veel betere hechting en een mooier eindresultaat. Het is verleidelijk om dit over te slaan, maar doe dit echt niet. Als je dit overslaat, krijg je een veel minder mooi en duurzaam resultaat.

 

Breng de volgende laag aan en begin ook weer bij de randen en hoeken. Houd altijd dezelfde volgorde aan met het schilderen. 

 

Geeft deze laag voldoende dekking? Ga dan verder naar stap 6. Zo niet, herhaal deze stappen dan net zo lang, tot je een goed dekkend resultaat hebt. 

 

Stap 6: Verwijder de schilderstape

Heb je het tegelschilderen voltooid en ben je tevreden met de dekking? Zorg er dan voor dat je de schilderstape verwijdert terwijl de verf nog nat is. Als u dat niet doet, kan de schilderstape scheuren of lijmresten achterlaten. Verwijder dus de schilderstape terwijl deze nog nat is om een rechte lijn te garanderen en dus een meer gepolijste afwerking.

 

Stap 7: Aan de lucht laten drogen

De droogtijd is de laatste fase, maar nog steeds cruciaal. Geef de verf voldoende tijd om te drogen. Volg hiervoor altijd de aanwijzingen op de verpakking. Dit houdt in dat als de verf nog niet volledig is opgedroogd, je tot die tijd niet naar het toilet moet gaan omdat vocht van onder andere douchen problemen kan veroorzaken.