Flexa kleur van het jaar 2025: True Joy

  • Geplaatst op
Flexa kleur van het jaar 2025: True Joy

Volgens het Flexa ColorLab draait het in 2025 allemaal om “ervoor gaan”. De verfproducent Akzonobel, onder de merknaam Flexa, kondigt elk jaar een Kleur van het Jaar aan. Dit doen ze door de trends, eisen en emoties in de wereld te observeren.

 

Wereldwijd groeit de perceptie dat het leven elders beter zou kunnen zijn. Er is een behoefte om los te laten, op herstarten te drukken en het nieuwe te omarmen. Daarom moeten we ons trots, creatief en optimistisch voelen als we thuis zijn. Daarom is True JoyTM dit jaar door de Flexa Color Experts gekozen tot Kleur van het Jaar.

 

Trots, vindingrijkheid en optimisme

Dat is de betekenis van de Kleur van het Jaar 2025. True JoyTM maakt je gelukkig en geeft je het vertrouwen om je doelen na te streven. Hoewel True JoyTM kan worden gebruikt als een heldere accentkleur, kan het ook worden gebruikt als een opvallende statement kleur! In beide gevallen kun je je huis vol vertrouwen veranderen dankzij deze tint. “Je kunt alles creëren waar je maar van kunt dromen. Daarom moeten we in ons huishouden hoop, trots en vindingrijkheid uitstralen. Dat is wat dit krachtige geel bewerkstelligt. - Creatief directeur Heleen van Gent van Flexa ColorLab.

 

Drie kleurenverhalen

Drie tendensen vallen onder dit thema: het verlangen om nieuwe gebieden te verkennen, de waardering voor artisticiteit en vakmanschap en trots zijn op wie je bent. Het Flexa ColorLab heeft elke trend omgezet in een kleurverhaal.

 

Ambacht kleurverhaal kleurenpalet

Ambacht kleurenpalet Ambacht eetkamer

Het is tijd om zelfgemaakte producten te eren. Aangezien kunstmatige intelligentie steeds belangrijker wordt in onze omgeving, zijn vaardigheid en vakmanschap belangrijker dan ooit. De hout- en kleitinten van dit palet weerspiegelen de natuurlijke materialen die gebruikt worden in handgemaakte producten. Als je dit mengt met True JoyTM, krijg je een onverwacht resultaat. Zelfs als je maar een klein accent van de 2025 Kleur van het Jaar aanbrengt.

 

Durf kleurverhaal kleurenpalet

Durf kleurenpalet Durf werkkamer

Het hoofdthema van dit kleurverhaal is moed - met vreugde het onbekende tegemoet treden. De omliggende gebieden van dit kleurverhaal geven energie. Ze voeren ons mee buiten onze huidige bubbel op een heerlijk geïmproviseerd avontuur. Om het hele palet in balans te brengen, worden sterke, gedurfde tinten gecombineerd met een paar pasteltinten.

 

Trots kleurverhaal kleurenpalet

trots kleurenpalet trots kleurenpalet woonkamer

het verlangen om diep verankerd te zijn in en trots te zijn op iemands geschiedenis en identiteit. Het kleurenschema is geïnspireerd op regionale culturen over de hele wereld. Deze tinten zijn overal in terug te vinden, van kruiden tot natuurlijke kleurstoffen en pigmenten.

 

True Joy kleur kan worden gemengd met al onze verven

True joy muurverf op kleur gemengd