Geverfde muur schoonmaken

  • Geplaatst op
Geverfde muur schoonmaken

Hoewel onzuivere vlekken van handen of andere oppervlakken vervelend kunnen zijn, kun je ze verwijderen zonder de verflaag te vernietigen als je de juiste procedure en verf van hoge kwaliteit gebruikt. In dit artikel leer je de verschillende soorten afwasbare verf en de beste manieren om vlekken te verwijderen, zodat je geverfde muur er lang netjes uit blijft zien.

 

De beste manieren om geverfde muren schoon te maken

Een muur schilderen hoeft niet moeilijk te zijn om schoon te maken. Het kan vrij eenvoudig zijn als je weet wat je moet doen en goed voorbereid bent. Hieronder geven we je wat advies over hoe je snel en veilig de vlekken van de muur kunt verwijderen. Lees snel verder.

 

Hier zijn de beste schoonmaaktips voor geverfde muren:

Kies verf die gemakkelijk schoon te maken is en van uitstekende kwaliteit.

Als er vlekken zijn ontstaan, verwijder deze dan meteen.

Wrijf de muur nooit droog als je hem schoonmaakt.

Gebruik niet te veel kracht bij het schoonmaken.

 

Vlekken verwijderen uit afwasbare verf

Gebruik een zachte, natte doek of spons en wat lauw water om afwasbare muurverf af te vegen. Wrijf zachtjes met minimale kracht om de vlekken te verwijderen. Gebruik een geschikt reinigingsmiddel, zoals Formula Mc Neutral, voor vlekken die moeilijk te verwijderen zijn. 

 

Advies: Voordat je het reinigingsmiddel gebruikt, test je het altijd op een klein, onopvallend stukje van de muur en laat je het drogen om er zeker van te zijn dat het de verf niet aantast.

 

Vlekken verwijderen uit niet-wasbare verf

Niet-wasbare muurverf moet voorzichtig worden schoongemaakt omdat een vochtige spons of doek de verf kan doen verkleuren. Verwijder de vlek in plaats daarvan voorzichtig met een zachte gum. Ga voorzichtig en langzaam te werk om te voorkomen dat de ondergrond bloot komt te liggen of dat de verflaag beschadigd raakt. Vermijd vochtige voorwerpen, want die kunnen de verf aantasten.

 

Verschillende soorten muurverf schoonmaken

Het kan moeilijk zijn om muren schoon te maken, vooral als je niet weet wat de beste schoonmaaktechnieken zijn voor de soort muurverf die je hebt. Dan kun je soms voor onaangename verrassingen komen te staan. Hieronder bespreken we verschillende soorten verf en hoe je ze schoonmaakt.

 

Matte muurverf schoonmaken

Matte muurverf is gevoelig voor vlekken en krassen. Gebruik hiervoor een zachte doek, wat lauw water en een schoonmaakmiddel. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen om de matte muurverf te beschermen.

 

Latex muur wassen 

Latex muurverf kan grondiger worden afgeveegd en is iets veerkrachtiger. Meestal heb je alleen een oplossing van water en een mild schoonmaakmiddel nodig. Gebruik heel voorzichtig een zachte spons om hardnekkige vlekken te verwijderen.