RAL 5007: Briljantblauw

  • Geplaatst op
RAL 5007: Briljantblauw

Je zult snel merken dat er een absurd aantal kleuren blauw beschikbaar zijn in de RAL-kleuren. En 5007, of Brilliant Blue, is een van die RAL-kleuren. Er zijn heel veel mogelijkheden om je huis, andere ruimtes of voorwerpen te verfraaien met deze Griekse blauwe verfkleur. 

We laten je in deze blogpost kennismaken met de wereld van RAL 5007 prachtig blauw, samen met tips over het gebruik van de kleur, een uitleg van het RAL-systeem en goederen die deze prachtige blauwe tint bevatten bij The Paint Store. Lees snel verder om het te ontdekken!

 

Waarom kiezen voor RAL 5007?

Heb je besloten om extra kleur aan je huis toe te voegen, maar weet je niet zeker wat de juiste tint is? Dan is de kleurkeuze RAL 5007 prachtig en ingetogen. Hoewel deze blauwe tint niet erg opvallend is, is hij onderscheidend genoeg om de aandacht te vestigen op specifieke delen van je huis. 

RAL 5007 kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een hele ruimte op te fleuren of om een accentmuur te creëren. Deze kleur werkt goed in combinatie met neutrale tinten of andere vergelijkbare tinten. De kleur RAL 5007 komt nog beter tot zijn recht in combinatie met neutrale tinten. 

 

Wat is RAL 5007 precies?

Waarschijnlijk weet je nog steeds niet precies hoe de RAL 5007-tint heet. In dit artikel gaan we daar dieper op in. We zullen ook de betekenis van het RAL-systeem voor je toelichten.

 

Wat betekent RAL 5007?

Het is belangrijk om de betekenis van het RAL-systeem te begrijpen voordat je een kleur kiest. Zelfs als je de kleur RAL 5007 kent, kan het moeilijk voor je zijn om een andere RAL-kleur te kiezen als je niet weet hoe je de verschillende RAL-codes van elkaar moet onderscheiden. 

De RAL-codes van het RAL Classic systeem zijn onmiddellijk herkenbaar omdat ze een vooraf bepaald classificatieschema volgen. Deze codes beginnen met de letter “RAL” en worden gevolgd door vier cijfers, waarvan het eerste een kleurtint aanduidt. 

 

RAL 5007 is welke kleur?

In de uitleg hierboven kun je zien dat RAL 5007 een blauwe kleur uit de RAL-waaier is. Hier is “briljant blauw” de tint waar we het over hebben. Aangezien het woord “briljant” in deze naam voorkomt, zou je bij het lezen ervan kunnen veronderstellen dat het een echt opvallende kleur is. Maar dat is het eigenlijk niet. Deze mooie blauwtint is eerder ingetogen en iets donkerder. Hoewel blauw het goed doet als kleur voor een kamer, ziet het er ook geweldig uit als accentkleur op muren, deuren en ramen.

Andere veelgebruikte blauwe tinten zijn RAL 5018 en RAL 5024. Dankzij de gedempte tint is RAL 5007 een aanvulling op bijna elke andere kleur. Daarom kun je deze kleur in je inrichting integreren met tinten als wit, crème, geel, grijs enzovoort. Welke kleur je meubels ook hebben, deze opvallende blauwe kleur zal er mooi bij passen.