RAL 5018: Turquoise blauw

  • Geplaatst op
RAL 5018: Turquoise blauw

Je zult snel leren dat elke tint in de levendige wereld van RAL-kleuren een aparte benaming heeft. We zullen het in deze blog hebben over de prachtige turquoise blauwe tint RAL 5018.  

Je kunt de uitstraling van de ruimte volledig veranderen door de juiste kleur te kiezen. Voelt de kamer een beetje saai aan? Dan kun je de turquoise tint gebruiken om dit te veranderen! 

De dynamiek en sfeer van je huis kan drastisch veranderd worden door vakkundig de juiste tint te kiezen. Je interieur kan sterk worden verbeterd door het juiste kleurenschema, dat elke ruimte een eigen uitstraling geeft. 

 

Welke tint heeft turkoois 5018?

Turkoois blauw 5018 is vernoemd naar het mineraal turkoois en is een combinatie van blauw en groen. Turkoois was de naam die aan deze edelsteen werd gegeven toen hij in de zeventiende eeuw via Turkije naar Europa werd gebracht, waar hij werd gedolven in Iran en Afghanistan.  Deze blauwe kleur, die behoort tot de RAL blauwtinten, heeft een duidelijk groene ondertoon en oogt fris. Deze kleur, die doet denken aan tropisch water, wordt vaak gebruikt om een lichte, luchtige en uitnodigende omgeving te creëren. 

 

Is RAL 5018 de beste optie voor kleur? 

RAL 5018 is dus een blauwe kleur die visueel aantrekkelijk is. Daarom is het cruciaal om vooraf te beslissen of deze tint geschikt is voor de ruimte. Het is perfect voor een kinderkamer, accentmuur of andere ruimte die wat extra sfeer nodig heeft.

Je kunt van tevoren een moodboard maken. Dat kan je helpen bij het visualiseren van de kleur. Je kunt ook een klein deel van de muur in deze tint verven om te zien of het de juiste keuze is. 

 

RAL 5018: Wat is het?

Blauw turkoois (RAL 5019). De Duitse kleurenleer, bekend als RAL, kent een code toe aan elke kleur. Zo heb je altijd een constante kleur. Elke kleur heeft een code van vier cijfers, waarbij het eerste cijfer een tint weergeeft, zoals rood of blauw. De blauwe tinten worden gesymboliseerd door het cijfer 5. 

Maar de unieke kwaliteit van de RAL 5018 turquoise kleur ligt in het feit dat het niet zomaar een blauwe tint is. Het is een prachtige tint turkoois die het resultaat is van de vermenging van blauw en groen. De edelsteen turkoois, die ook zulke mooie tinten heeft, diende dus als inspiratie voor deze kleur. 

 

Hoe moet RAL 5018 worden toegepast?

De kleur turkoois, RAL 5018, is een flexibele tint die op veel manieren kan worden gebruikt om een ruimte helderder te maken. Hier zijn een paar illustraties. 

accentmuren

Je kunt van één muur een accentmuur maken door hem in een andere kleur te verven. Je kunt dit zeker bereiken met RAL 5018. Het maakt een opvallend statement en heeft een moderne uitstraling.

 

Accent- en meubelstukken

Je kunt ook beginnen met het schilderen van kleinere onderdelen in deze tint als je denkt dat een hele muur verven in deze tint te veel zou zijn. Denk aan een vaas of een ander meubelstuk of decor. Je kunt het ook mixen en matchen met accentmuren en andere interieurdecoraties om een unieke look te creëren met deze opvallende tint. 

 

Kinderkamers

Daarnaast is deze kleur ideaal voor kinderkamers. Hij is perfect voor een levendige omgeving omdat hij helder en vrolijk is. Gebruik RAL 5018 in combinatie met andere levendige tinten om een vrolijke, opgewekte omgeving te creëren.

Voor buiten ziet RAL 5018 er geweldig uit op voorwerpen zoals voordeuren, tuinhuisjes en tuinmeubilair. Het creëert een heldere en uitnodigende uitstraling voor je buitenruimte.