RAL 5020: Oceaanblauw

  • Geplaatst op
RAL 5020: Oceaanblauw

Schilderen is een vakgebied waar je uiteindelijk het handige RAL-kleurenschema zult tegenkomen. Duitsland bedacht deze techniek om consistent kleuren te kunnen verkrijgen. 

 

In deze blogpost leggen we uit wat de RAL 5020-tint betekent en welke emoties hij oproept. We bekijken de stylingopties voor deze kleur oceaanblauw. We sluiten af met het beantwoorden van een aantal veelgestelde vragen. Aan het einde van dit artikel kun je bepalen of deze kleur geschikt is voor jouw verfproject. Ontdek het nu!

 

In welke tint valt RAL 5020?

“Ocean Blue” is de naam die gegeven is aan deze specifieke RAL-kleurcode, RAL 5020. De RAL-kleurcodes hebben een eenvoudige structuur, waarbij de code RAL 5XXX staat voor een blauwe tint. 

 

De kleur RAL 5020 Ocean Blue dankt zijn naam aan de gelijkenis met de tint van de oceaan. De blauwe tint van deze kleur draagt aanzienlijk bij aan zijn diepe, kille ondertoon. Blauw wordt eigenlijk gezien als een koude tint. 

 

RAL 5020 is welke kleur?

De blauwe tinten in het RAL hebben over het algemeen een koele ondertoon. Dit is ook zichtbaar in de oceaanblauwe tint RAL 5020. Er is een vleugje groen in de oceaanblauwe tint van RAL 5020 in vergelijking met traditioneel blauw. Dit resulteert in een aangename diepe kleur die, ondanks zijn kille uitstraling, een vleugje warmte heeft. 

 

RAL 5020 oceaanblauw gebruiken om kleuren te combineren

Er zijn veel verschillende kleuren die gecombineerd kunnen worden met de kleur oceaanblauw. Hier zijn een paar voorbeelden van de resultaten van het combineren van deze kleuren met de juiste voorwerpen of kleuren.

 

bleke tinten

Door zijn grote contrast creëert RAL 5020, een eerder donkere kleur, een prachtig dynamisch kleurenspel in combinatie met lichtere tinten. Het geeft een verfijnde en toch klassieke uitstraling.

 

Houten tinten

Er ontstaat een warme en uitnodigende sfeer door de tint van de blauwe oceaan te combineren met houttinten, zoals de houten eettafel in de eetkamer. Deze tinten vullen elkaar mooi aan. 

 

Kleurkeuzes voor RAL 5020

Woonkamer: Om een accentmuur in de woonkamer een gevoel van diepte en verfijning te geven, gebruik je Ocean Blue verf. Combineer voor meubels en vloerkleden met neutrale tinten zoals beige of grijs om een evenwichtig kleurenschema te creëren. Luxueuze accenten kunnen worden toegevoegd met accessoires zoals gouden accenten of kussens in zachte grijstinten.

 

Slaapkamer: Om een ontspannen sfeer te creëren, kan oceaanblauw worden gebruikt voor gordijnen en beddengoed in de slaapkamer. Combineer het met wit of lichtgekleurd meubilair om de luchtigheid en lichtheid van de kamer te behouden. Houten meubels zoals bedframes of nachtkastjes kunnen de ruimte verwarmen. Voor een aantrekkelijke sfeer voeg je textuur toe met mooie kussens en fluwelen vloerkleden.

 

Keuken: Voor een moderne esthetiek gebruik je oceaanblauw op de kasten in combinatie met lichtgekleurde werkbladen en roestvrijstalen apparatuur. Om de ruimte licht te houden, kun je lichtgekleurde muren en witte tegels gebruiken. Visuele aantrekkingskracht kan worden toegevoegd met accessoires zoals keukengerei of decoratieve stukken in contrasterende tinten zoals zachtgeel of zeegroen.