Schrobklasse 1, 2 & 3

  • Geplaatst op
Schrobklasse 1, 2 & 3

Bijna alle muurverven hebben schrobklassen. In deze blog leggen we uit wat een schrobklasse is en welke klassen er zijn. Nadat we dieper zijn ingegaan op de producten met schrobklasse 1, sluiten we af met een aantal veelgestelde vragen. 

Aan het einde van dit artikel zul je begrijpen wat een schrobklasse is en wanneer je welke schrobklasse moet gebruiken. Ontdek het nu!

 

Een schrobklasse: wat is dat?

De mate van afwasbaarheid en vlekbestendigheid van muurverf wordt bepaald door een schrobklasse. Een ruimte schilderen met een hoge schrobklasse is gunstig als vlekken tot de mogelijkheden behoren. Uiteindelijk garandeert dit een robuuster resultaat. We zullen nu de verschillende schrobklassen bespreken en je helpen de juiste beslissing te nemen. 

 

Het beste schrobklasse is 1

De beste schrobklasse is altijd de eerste. Als je muurverf met schrobklasse 1 kiest, kun je de verf schoonmaken zonder bang te zijn dat deze beschadigd raakt en bovendien is de verf goed bestand tegen vlekken. Klasse 1 is daarom erg geliefd in de keuken. 

Schrobklasse 1 is ook een geweldige optie in andere ruimtes waar de muren vaker vies worden. Omdat latex schrobklasse 1 een sterke dekking biedt en bestand is tegen schuren, is het bovendien een geweldige optie. Deze verf gaat lang mee en is duurzaam wanneer hij wordt aangebracht. Schrobklasse 1 verf biedt een uitstekende schuurweerstand en een onberispelijke dekking. 

 

Kwaliteiten schrobklasse 1

-Goede vlekbestendigheid en reinigbaarheid. Zeer goed op plekken zoals de keuken of kinderkamer waar af en toe gemorst wordt.

-Extreem vlek- en donkergekleurd, bestand tegen etensresten, koffie en rode wijnvlekken.

-Zeer slijtvast. Perfect voor omgevingen zoals woonkamers en speelkamers waar veel slijtage wordt verwacht.

-Bezit een hoge opbrengst per gallon.

-Bovendien bieden deze verven van hoge kwaliteit doorgaans een goede dekking.

 

Schrobklasse 2: Uitstekend

Met schrobklasse 2 krijg je nog steeds een verf van hoge kwaliteit, ook al is schrobklasse 1 een geweldige optie. Soms is het verschil met bepaalde verven nauwelijks waarneembaar. 

Je kunt een vochtige spons of doek gebruiken om schrobklasse 2 verf schoon te maken. Maar deze klasse is minder bestand tegen sterkere vlekken zoals die van wijn of koffie. De verf heeft een aanzienlijk kortere levensduur en is minder slijtvast.

 

Kenmerken schrobklasse 2:

-Schrobklasse 2 presteert op dit gebied bijna net zo goed als schrobklasse 1 wanneer deze grondig wordt gereinigd met een vochtige doek of spons. 

-Voldoende vlekbestendigheid om andere voedsel- en drankresten te weerstaan, maar geen rode wijn of koffie.

-Minder slijtvast. Deze klasse werkt alleen het beste op plafonds.

 

Schrobklasse 3: Matig

Op het gebied van vlekbestendigheid heeft deze klasse de laagste kwaliteit. Het wordt afgeraden om deze verf te gebruiken op plaatsen die gevoelig zijn voor vlekken, zoals de keuken of de kinderkamer. Deze klasse omvat kalkverf en de meeste extra matte verven. Schrobklasse 1 latex is een betere optie als je muren na het schilderen gemakkelijk wilt kunnen schoonmaken, ook al is deze verfklasse goed voor het schilderen van muren.

Van de drie is schrobklasse 3 het slechtst. Daarom raden we af om deze muurverf te gebruiken op plaatsen die vaak moeten worden schoongemaakt. Toch is dit een geweldige optie voor ruimtes die minder vaak worden gebruikt. 

 

Kenmerken van schrobklasse 3

-Slecht tot enigszins reinigbaar.

-Niet ongevoelig voor vlekken op de muur.

-Niet bestand tegen schuren. Alleen geschikt voor licht belopen gebieden.