Welke roller of kwast heb je nodig?

  • Geplaatst op
Welke roller of kwast heb je nodig?

Er zijn tegenwoordig absurd veel verfkwasten en verfrollers verkrijgbaar. Welke kwast of verfroller is de beste optie en welke moet je gebruiken? Gebruik je een kwast of roller om een muur te verven? Meng ze dan met elkaar! Gebruik voor grote oppervlakken de roller en voor hoeken en moeilijk bereikbare plekken de kwast. In dit artikel komen we alles te weten over verfrollers en kwasten. Ontdek het nu!

 

Wat is de beste verfroller voor het verven van muren?

Welke verfroller het beste is voor muurverf hangt af van het resultaat dat je wilt bereiken. Een vachtroller met een zogenaamde korte pool raden we aan als je een strakke en vlekkeloze afwerking wilt. 

Wil je juist een rollende textuur op de muur? Dan zijn er betere opties voor vachtrollers. Kies bijvoorbeeld voor een roller met een hoge pool. De diepere delen van de muur zijn sneller bedekt omdat deze verfroller meer verf opneemt. Ruwe oppervlakken zijn een ander gebied waar deze verfroller uitblinkt. Met een laagpolige roller kun je dus minder verf aanbrengen dan met een roller met een hoge pool.

 

gladde muuroppervlakken

Op een gladde muur kunnen verschillende verfrollers worden gebruikt, volledig afhankelijk van het gewenste resultaat. We raden je aan een vachtroller met een korte pool te gebruiken als je een strakke en gladde afwerking wilt.

 

muren met textuur

De beste muurverfroller voor muren met structuur is een grove roller. Omdat de pool van deze rollers dikker en langer is, zijn de vezels langer en hebben ze een groter vermogen om verf op te nemen. Dit is nodig om de oneffenheden van de structuurmuren goed te verbergen. Voor een gelijkmatige dekking helpen de grove vezels bij het schilderen van de texturen en dieptes van de muur. Het gebruik van een grove roller bespaart ook tijd, omdat je niet vele keren over alles heen hoeft te gaan om alle hoekjes en spleten te bedekken, wat resulteert in een nettere afwerking.

 

Welke roller moet ik gebruiken voor primer?

Voor primer of grondverf raden we aan een verfroller te gebruiken om een gelijkmatige verspreiding te garanderen. Schuimrollers zijn hier ideaal voor! Deze zijn perfect voor het schilderen van grote oppervlakken en garanderen een gelijkmatige verdeling. Deze verfrollers hebben meestal twee rechte kanten. Ze zijn dus ideaal voor het gebruik van primer of grondverf!

 

Welke primerroller moet ik gebruiken?

Schuim of een roller met kleine haren werkt goed voor primers, die vaak dunner zijn dan verf. Deze rollers voorkomen productverspilling en zorgen voor een gelijkmatige laag.

De plafondverfroller die goed werkt

 

Gebruik bij voorkeur een verfroller met korte haren om je plafond te schilderen. 

Als je latex of muurverf gebruikt op een glad plafond, werkt dit het beste. Heeft het plafond in jouw huis structuur? Kies dan voor een verfroller met lange haren. Dit garandeert dat de volledige structuur wordt vastgelegd, wat resulteert in het beste resultaat met de minste hoeveelheid werk. 

 

Welke roller voor verf op waterbasis?

De ideale roller voor latex- of acrylverf is een roller met synthetische of microvezelvacht. Deze verfrollers zijn gemaakt om waterige verf gelijkmatig aan te brengen op oppervlakken zoals muren en plafonds, terwijl ze de verf ook effectief absorberen.

Het is belangrijk om een verfroller te kiezen met de juiste poolhoogte op basis van de oppervlaktetextuur die je van plan bent te schilderen. gebruik op gladde oppervlakken een korte pool en op ruwe oppervlakken een lange pool. Voor het beste resultaat moet je ervoor zorgen dat de verfroller schoon en pluisvrij is voordat je hem gebruikt!

 

Verschillende soorten borstels

Over het algemeen zijn er drie soorten penselen:

Ideaal voor verf op terpentinebasis

Ideaal voor verf op waterbasis

Zowel verven op waterbasis als verven op terpentinebasis zijn geschikt. 

Voor verf op terpentinebasis, ook wel alkydverf genoemd, heb je kwasten met synthetische haren nodig. Zo'n kwast is de Anza titanium ronde kwast.

 

Wat voor soort kwast is het beste voor kozijnen?

Een platte of ronde kwast met synthetische haren werkt het beste voor het schilderen van kozijnen, omdat deze gladde verfstreken maken. De breedte van de kozijnen bepaalt de grootte van de kwast.

 

Welke kwastmaat is het beste voor kozijnen?

Schilders raden meestal een penseelgrootte van 14 of 16 aan voor het schilderen van ramen, deuren en kozijnen. Deze afmetingen hebben betrekking op de breedte van het penseel in millimeters, ongeveer 35-40 mm. Deze breedte is perfect omdat je hiermee precies langs randen en in hoeken kunt schilderen en toch genoeg verf kunt opnemen om snel te kunnen werken. Bovendien moet je bij het schilderen van raamkozijnen en andere smalle, gebogen oppervlakken snel werken zonder al te veel details te verliezen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de grootte van het penseel.

 

Wanneer moet je een rond of plat penseel gebruiken?

De platte kwast, ook wel brede kwast genoemd, is ideaal voor het schilderen van grotere oppervlakken. Perfect voor het schilderen van tuinhuisjes of platte deuren bijvoorbeeld. Voor het aanbrengen van verven en beitsen op waterbasis of synthetische verf is de platte kwast ook perfect.

 

Welke kwast is het beste voor acrylverf of waterige verf?

Gebruik een synthetische kwast, beter bekend als acrylkwast, om te schilderen met verf op waterbasis zoals acrylverf. Omdat ze geen water absorberen en dus niet opzwellen, zijn synthetische haren - die vaak uit polyester of nylon bestaan - perfect om een glad en streeploos oppervlak te creëren. Vergeleken met natuurlijke penselen zijn ze vormvaster, gaan ze langer mee en zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Synthetische penselen zijn de beste optie voor verven op waterbasis omdat ze overal verkrijgbaar en redelijk geprijsd zijn.

 

Met verf op terpentinebasis, welke kwast?

De ideale kwasten voor verf met terpentijn zijn kwasten met (Chinees) varkenshaar. De verf wordt gelijkmatig en goed aangebracht dankzij de dierlijke haren. Gebruik bij alkydverf in ieder geval geen kwasten met plastic of synthetisch haar.

 

Welke kwast moet ik gebruiken voor beits?

Een platte kwast werkt uitstekend voor het mooi aanbrengen van beits of vernis op bijvoorbeeld deuren en kozijnen. Een kwast van 40 cm werkt het beste voor precies werk, en een platte kwast met een breedte van 70 mm werkt iets sneller.

 

Welke kwast gebruik ik voor de randen van de muur?

Gebruik hiervoor een plat of rond penseel. Het verschil is dat je met een ronde kwast preciezere lijnen kunt trekken dan met een bredere kwast, dus het is persoonlijke voorkeur wat de voorkeur heeft. De randen van de muur kunnen met elk penseel worden geschilderd.